Kuten minua jo ehdittiin rohkaista eteenpäin ja varoittaa vaipumasta pessimismiin näiden uusien työtapojen suhteen, suhtaudun myönteisesti niihin juuri tämän kurssin ansiosta. Toivon osaavani rohkaista myös muita kollegojani näiden työkalujen hyödyntämiseen. Työtavat muuttuvat ja Internet on niitä osaltaan muuttamassa. Ihmisethän töitä tekevät, luovat työtapoja ja uusi tekniikka antaa mahdollisuuden ihmisten uudenlaiselle tavalle työskennellä keskenään.

Tuntuu vähän oudolta lähettää tuo tarkastuslomake. Niin paljon mieleen jäi pyörimään ja keskeneräisiä asioita tulee aina vastaan. Mutta jospa tämä kelpaisi. Voinhan palata aiheisiin jälkeenpäinkin. Ainakin nuo varmuuskopiontijutut kannattaa katsastaa lähiaikoina. Mitenkähän kauan 23asiaa.net toimii tuollaisena? Onko tulossa uusi kurssi?

Kiitos kurssin vetäjille ja kurssilaisille, joita ilman moni asia olisi jäänyt vain heitoksi ilmaan. Asiat konkretisoituivat tällaisessa ryhmätyössä, sosiaalisessa web-työskentelyssä.

Kesän valtavien sateitten vaikutuksesta vesi oli joessa korkeammalla kuin koskaan heinäkuussa. Voi sitä vesimäärää mikä onkaan virrannut ohitsemme. Kuin tuo tiedontulva johon etsimme pelastusrenkaita. Uimapaikalle muodostui akanvirta. Uin monesti sitä vastaan. Välillä heittäydyin sen vietäväksi, kunnes voimakkaampi virta tartui jalkaani ja pyöritti minut takaisin akanvirran alkuun.