Katsoin läpi videon. Ei oo mun juttu. Vaatii motivaatiota, kärsivällisyyttä ja ehkä myös nopeaa reaktiokykyä. Pitäisikö kaikkeen tutustua sen takia että asiakkaat sitä harrastavat? Ei mielestäni. Riittää kun tietää että sellainen on olemassa.

Koulukirjastoyhdistyksen dokumentti ei auennut. Palaan myöhemmin asiaan.

Kirjaston pikakoneilla ei saa pelata mitään. Valvonta olematonta. Muuten pelaamista ei ole rajoitettu. Liika äänekkyys poikii hyssyttelyä.

----
Lisäyksiä 8.8. klo15.04

Yritin etsiä netistä tutkimustietoa pelaamisen vaikutuksista lapsiin. Mitään suurta vastausta en löytänyt. Toiset on pelaamisen puolesta (hesarin artikkeli, Kasvin luento) ja toiset vastaan (mediaseminaari, mediakasvatus Metka ) Yhdysvaltain koulukirjastoyhdistyksen julkaisema dokumentti antaa kovin ihanteellisen kuvan pelaamisesta. Artikkeli kuvaa nimenomaan kehittävien pelien etuja. Roolipelien pelaaminen kehittää monenlaisia taitoja, mutta miten suuressa roolissa väkivalta siinä on ja onko se ratkaisu ongelmiin. Olennaista on ymmärtääkö pelaaja eron pelimaailman ja todellisen maailman välillä. Se täytyy toki sanoa ettei pelaamista suoraan voi kieltää haitallisena. Tärkeätä näyttäisi olevan aikuisen mukanaolo lapsen pelaamisessa ja pelaamiseen käytetyn ajan rajoittaminen. Hyvä linkki tähän löytyikin edellisen tehtävän lisätiedoista.