Valitsin Mothershare -wikin. Tässä index-esittely. Näyttää lähinnä blogilta. On blogi. Ja mainoksia. Tällanen on pojalle heti saatava. Onks tääkin wiki? Kaikki on kohta wikiä. Ymmärsinkö oikein, kaikki voikin olla erityisalojen wikiä. Mitäs järkeä tässä on? Varsin on rönsyilevä tämä wiki-joukko.  Esittely sanoo että non-profit. Ei kannata kaikkea uskoa mitä on ylös kirjoitettu. Tämän sivuston kautta ei kannata etsiä testejä hyvistä lastenistuimista; kategoria Carseats sisältää muutaman istuinmainoksen (ja saman monta kertaa!).

Löysin lasten sarjakirjoihin keskittyneen sivun, joka antaa ihan mukavasti hakumahdollisuuksia. Sivuston on tuottanut Websterin kaupunginkirjasto (Yhdysvalloissa New Yorkin osavaltiossa Kanadan rajalla). Tätä voisi käyttää etsittäessä joitain sarjoja. Löysin Diana Wynne Jonesin sarjan Chrestomanci, josta ei näyttäisi olevan suomennettu kuin ensimmäinen osa (Helmetin mukaan). Kirjailijan myöhemmät julkaisut ovat olleet verrattain suosittuja nuorten keskuudessa. On mielenkiintoista tuo sarjan osien laittaminen lukujärjestykseen, kun kirjailijalla on eri käsitys lukujärjestyksestä kuin julkaisijalla. Myöskään kronologinen järjestys ei aina ole se oikea.

Tuo WikiTravel vaikuttaa hyvältä ja varmasti wikeihin sisältyy paljon hyvää. Englannin kielinen versio antaa artikkeleilleen luokituksia niiden perusteellisuuden mukaan. Vapaa muokkaus on hieno homma. Kaikkea ei kannata kuitenkaan purematta niellä.