Nyt näitä tehtäviä pois.

No tottakai on erilaista tämä keskustelu, jos koko systeemi vaati ihan erilaista otetta. Mesessä treffataan nopeasti henkilöiden normaalin yhteyden ulkopuolella. Siitä voi sitten päätellä että sekavaahan siitä tulee. Kaikki on eri tilanteessa, mielentilanteessa. Blogeja kommentoidessa viestiin on enemmän aikaa paneutua, mutta lyhkäseksihän se jää jos toinen ei vastaa kommenttiin. Itsestäni olen huomannut että käyn aina samoissa jo tutuiksi käyneissä blogeissa. Niinpä päätin tilata kaikkien syötteet. Katsotaan onko siitä hyötyä vai sekasotkua. Tulee ainakin paremmin huomatuksi muitakin blogeja.

Kurssilaisethan yrittävät kukin eritavoin pysyä asiassa. Mesessä se onnistuu harvemmin, blogeissa paremmin. Jotkut eivät pysy asiassa ollenkaan. Monihan kurssilaisista näkyy miettineen tätä asiassa pysymistä. Onko se hyvä vai huono asia? Pitäiskö kerran järjestää sellanen kurssimese, jossa ei sais puhua kurssiasioista ollenkaan? Häipyis nämä paineet kokonaan.

Muihin netissä keskusteleviin eroamme siinä että emme ole tuttuja, mutta emme täysin tuntemattomiakaan. Monet chattailevät muutenkin tuntemiensa kanssa ja ylläpitävät näin ihmissuhteitaan. Mutta erilaiset asiat yhdistävät tuntemattomia ja silloin ei taustatekijät merkitse enää mitään. Itse asia on kohteena, mutta pysytäänkö asiassa. Monesti myös itse asia on niin monimutkainen, että se ei kirjoittamalla aukene. Onko joku törmännyt tällaiseen?

Noista keskustelukulttuurin syntyyn vaikuttavista asioista oli moni jo jutellut blogissaan. Osallistujien ikä vaikuttaa, palstan valvonta, rekisteröitymisvaatimus ja tietenkin itse ihmiset, miten he reagoivat toistensa juttuihin. Uudelle keskustelijalle on aina vaikeaa hypätä keskusteluun, koska ihmisillä on omat tavat ja mitä vähemmän palstalla on uusia kävijöitä sitä vaikeampi on vanhojen hyväksyä uusia mukaan. No tämä tästä.