Kuvapalveluja voisin käyttää omassa työssäni. Olen ollut mukana järjestämässä lastentapahtumia, joista olen tehnyt kankeilla sovelluksilla kuvakokoelmia nettiin. Tapahtumista yleensäkin on kiva laittaa kuvia sisällöksi nettisivuille. Nyt se on vielä yksinkertaisempaa. Linkität vain flickr:iin. Yleisissä tapahtumissa voidaan yleisön olettaa otettavan kuvia, silloin en ole lupia kysellyt julkaisuun. Kun otin kuvia kirjastosta ja sen eri toiminnoista, kysyin aina asiakkailta luvan ennen kuin otin kuvan. Se tuntui tärkeältä kun olin kirjaston yleisenä aukioloaikana kuvailemassa.

Kuvapalveluja voi kirjastossa käyttää todella monin tavoin. Joskus kuitenkin joku vanha tapa on nopeampi, varsinkin jos työvälineet eivät ole tutut. Monesti näin on. Tämä on ehkä suurin este flickr ja kaikkien näiden uusien web2.0 työkalujen käytölle. Suurin osa henkilökunnasta ei tunne niitä. Mutta niitä ei kannata kuitenkaan olla käyttämättä, koska mahdollisuuksia on niin monia. Ja luovuutta niiden hyödyntämiseksi tulee mitä enemmän niitä käyttää.

Asiakkaille voi tiedonhakuvastaukseen liittää kuvan suorasta lainauksesta lähdemateriaalista kuvaamalla tekstikohdan. Opasteet voi tehdä tutuksi kuvaamalla ne etukäteen esim. virtuaaliselle tutustumiskierrokselle. Harvinaiset teokset ja jopa uutuushyllyn aineiston voi tuoda esille kuvina.  Työpaikkakokouksen muistion voi laittaa talteen kuvana. Kuvat epävirallisista tapahtumista, pikkujouluista jne. luovat henkilökunnan yhteenkuuluvuutta. Hieno idea oli kuvata eri laitteiden virhetilanteet kuviksi ja lähettää vaikka laitteentoimittajalle (!) tai muodostaa niistä oppimateriaalia.

1573201.jpg

http://www.sxc.hu/photo/493497
Kuvaajana alitaylor. Kuvaa saa käyttää tietyin ehdoin.
"You may use the Image
  • In digital format on websites, multimedia presentations, broadcast film and video, cell phones.
  • In printed promotional materials, magazines, newspapers, books, brochures, flyers, CD/DVD covers, etc.
  • Along with your corporate identity on business cards, letterhead, etc.
  • To decorate your home, your office or any public place."
       (http://www.sxc.hu/help/7_2)